Mickael Dancer

Mickael Dancer Michael Jackson lookalike impersonatorGeinspireerd door een live show op televisie begint Mickael Dancer (1988) op 4-jarige leeftijd de wereldberoemde dansstijl van Michael Jackson te imiteren. Hij besteed al zijn tijd aan perfectioneren van de choreografie van de King of Pop en treed al op jonge leeftijd op.

Door zijn kwaliteiten als technisch danser, ontvangt hij al snel veel verzoeken voor danslessen. In 2010 opent hij de MJ Academy, een dansschool met het doel om iedereen, van jong tot oud, van beginner tot professional, Michael Jackson’s iconische dans te leren. Ieder schooljaar wordt met fantastische visuele live shows afgesloten.

De videos gaan via social media wereldwijd en in 2014 en 2015 krijgt Mickael de kans om met Michael Jackson’s eigen dansers LaVelle Smith Jr. en Mic Thompson samen te werken. Van hen leer hij alle ins en outs en assisteert hen bij diverse dans workshops.

Om er zeker van te zijn dat alle danspasjes tot in de puntjes geperfectioneerd zijn, worden alle optredens en workshop video’s van Mickael naar Michael Jackson’s choreograaf Travis Payne gestuurd ter controle.

Mickael heeft inmiddels ontelbare optredens, flashmobs, benefiet concerten en workshops gedaan en is inmiddels een gerenommeerde solo artiest en dansleraar in heel Europa.


Een aantal hoogtepunten uit Mickael’s carrière:

– Assistent van Michael Jackson danser Mic Thompson tijdens dansworkshops in Parijs. (2014)

– Optreden met Michael Jackson danser Mic Thompson ‘ Ghosts’ in Parijs. (2014)

– Assistent van Michael Jackson danser en choreograaf Lavelle Smith Jr. tijdens dansworkshops in Amsterdam. (2015)

– Een geweldige review van Michael Jackson danser en choreograaf Travis Payne voor de Dangerous show van the MJ Academy.
“The dance was perfect! Keep up the good work!”

– 1,5 uur durende opening show voor de ‘This is it’ producer Kenny Ortega bij de premiere in het grootste bioscoop theater van Europa, de Grand Rex (Parijs, 2009). Kenny is zeer onder de indruk en complimenteert Mickael persoonlijk backstage.

– Optreden voor de première van de dvd release van ‘This is it’ in de Grand Rex (Parijs, 2009)

– Optreden voor ‘The Wiz’ danser Larry Vickers.

– Optreden voor Michael Jackson achtergrondzanger Dorian Holley